Nieuwsbericht
Buiten.jpg Hockeybal.jpg
Bestuur Algemeen

Beweegproeverij op 18 juni

Nieuws afbeelding 30-5-2016
Bewegen voor volwassen en senioren bij verenigingen. Zoals Fithockey bij HCA.

Soms is de drempel naar het reguliere sportaanbod bij verenigingen net te hoog. Daarom organiseren zes verenigingen in Zegersloot Zuid en Alphen Beweegt een Beweegproeverij met laagdrempelige beweegvormen met onder andere Sportief Wandelen, Wandelvoetbal en Fithockey. De Beweegproeverij is voor volwassenen en senioren die in beweging willen komen. Van 10 tot 14 uur kunt u bij Korfbalvereniging Tempo, Olympiaweg 2, kennis maken met de verenigingen en het beweegaanbod. Of op de gezondheidsmarkt een fittest doen of informatie inwinnen. Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig. 

Vanuit HCA zullen we een Fithockey clinic faciliteren. Fithockey is hockey voor senioren die graag actief blijven én willen sporten in teamverband. Het wordt gespeeld in de buitenlucht op een deel van het kunstgrasveld in een team van minimaal drie spelers. Bij Fithockey worden geen hockeystick en harde bal gebruikt, maar een knots en een zachte bal. Er is geen leeftijdsgrens voor Fithockey. Het spel kan worden gedoseerd voor hartpatiĆ«nten of senioren die zich beperkt mogen inspannen. Kunnen lopen zonder hulpmiddelen is het enige criterium. Fithockey kent geen competitie en is geschikt voor ouderen met én zonder hockeyervaring. Namens HCA zal Thijs Prause de Fithockey voor z'n rekening nemen.

De aangeboden beweegvormen zijn: Fithockey, Sportief Wandelen, Wandelvoetbal, Petanque en Korfbal. U kunt kijken naar een demonstratie van American Football op een laagdrempelige manier. Ook kunt u de gezondheidsmarkt bezoeken. Zorg en Zekerheid, Stichting Alphense Fysiotherapeuten en Trias geven u informatie over verbeteren van gezondheid. Daarnaast kunt u een fittest doen en adviseren fysiotherapeuten u over welke vorm van bewegen geschikt voor u is.

 
Bijlage Beweegproeverij poster.compressed.pdf

Video


Contact


Adres
Olympiaweg 3,
Sportpark Zegersloot,
2406 LG Alphen a/d Rijn
(0172) 475903
[email protected]

Postadres
Postbus 8,
2400 AA Alphen a/d Rijn