Gedragscode & Vertrouwenspersoon
9ahjdrkn.png Buiten.jpg

Gedragscode & Vertrouwenspersoon


HC Alphen wil een club zijn waar iedereen zich veilig en thuis voelt. Toch kan het gebeuren dat je iets vervelends meemaakt bij de club. Soms kun je dat zelf oplossen, met hulp van een teamgenoot, lijnco, ouder of coach. Maar er zijn ook situaties waarin je liever praat met iemand die helemaal onafhankelijk is. Voor die situaties hebben we bij hca twee vertrouwenspersonen: Hiske Zuijderwijk en Olaf Plinck.

Olaf Plinck:
Ik ben getrouwd met Pascalle, woon in Langeraar en vader van een bij HC Alphen hockeyende dochter. Sinds kort ben ik als 1 van de 2 vertrouwenspersonen verbonden aan onze vereniging. Ik vind het heel belangrijk dat iedereen zich (sociaal) veilig voelt binnen de club en met plezier kan hockeyen. Maar soms zijn er helaas zaken die echt niet door de beugel kunnen of waar je veel moeite mee hebt. Dan kan het helpen om met iemand te praten die helemaal onafhankelijk is, die naar je luistert en je kan helpen het veilige gevoel en het plezier terug te brengen.
Hiske Zuijderwijk:
Ik ben Hiske Zuijderwijk, getrouwd met Emile en we hebben 2 kinderen die met veel plezier hockeyen bij HCA. In de dagelijkse praktijk ben ik werkzaam als mediator in o.a. complexe scheidingen. Ik heb veel ervaring op het gebied van het begeleiden van kinderen en hun ouders in moeilijke situaties, waarbij goed en oordeelloos luisteren en doorvragen van groot belang is. Als vertrouwenspersoon ben ik voor jou allereerst een luisterend oor; neutraal en onafhankelijk. Iemand bij wie je in een veilige omgeving je verhaal kwijt kunt. Ook kan ik je handvatten bieden voor mogelijke oplossingen en vervolgstappen. Hierin bepaal jij en heb jij de regie in handen, samen kijken we naar de mogelijkheden. Voor allerlei zaken  kan je bij de vertrouwenspersonen terecht. Denk aan kwesties rond seksuele intimidatie, pesten of ander ongewenst gedrag. Iedereen kan de vertrouwenspersonen benaderen: jeugdleden, ouders, begeleiders, coaches, trainers lijnco‚Äôs, teammanagers en seniorleden. Zij hebben geen enkele relatie met het bestuur en zijn volledig onafhankelijk. Uiteraard zijn alle gesprekken, contacten, correspondentie, mailberichten vertrouwelijk en blijft tussen jou en de vertrouwenspersoon. Informatie delen kan en mag pas nadat jij daarvoor schriftelijk toestemming hebt gegeven.  

Heb je te maken met een vervelende situatie en wil je daarover praten? 
Stuur een e-mail. Dan neemt 1 van de 2 vertrouwenspersonen contact met je op.