Nieuwsbericht
Hockeydome binnen 2.jpg Hockeydome buiten.jpg
Communicatie

Bericht inzake tucht zaken

12-1-2019

Zoals jullie wellicht weten, is de KNHB met ingang van dit kalenderjaar overgestapt naar een nieuw bondssysteem, HockeyWeerelt. We gebruiken ook een nieuw wedstrijdformulier. De afgelopen jaren hebben wij helaas geconstateerd dat er vaak fouten worden gemaakt in de kaartenregistratie op het DWF door scheidsrechters en teams. Afgelopen week hebben wij, door de invoering van het systeem, deze extra controle niet volledig kunnen uitvoeren. Daardoor bestaat het risico dat de actuele kaartenoverzichten niet volledig en juist zijn. De KNHB wil voorkomen dat de verkeerde spelers een schorsing of juist geen schorsing krijgen opgelegd. Daarom heeft de KNHB besloten dat GELE kaarten met ingang van afgelopen speelweekeinde voor de rest van dit zaalhockeyseizoen enkel leiden tot een tijdstraf tijdens de wedstrijd waarin de gele kaart wordt gegeven. Er zal geen schorsing voor een volgende wedstrijd plaatsvinden indien een speler een 2e, 3e of 4e kaart haalt.

 

Rode kaarten worden uiteraard wel in behandeling genomen. Communicatie daarover vindt plaats via de afdeling tucht ([email protected]). Verenigingen met spelers die afgelopen weekeinde een rode kaart hebben behaald, hebben hierover reeds bericht gehad.

 

Dit bericht zal ook worden verzonden aan alle spelers die afgelopen weekeinde een gele kaart hebben ontvangen en waarover wij afgelopen weekend informatie hebben gekregen. Daarnaast worden alle wedstrijdsecretarissen en zaalcommissarissen geïnformeerd. Scheidsrechters wordt verzocht gegeven kaarten wel te registreren op het formulier na afloop van de wedstrijden.