Nieuwsbericht
fotoheader2.jpg header.jpg
Communicatie

Gratis inloopspreekuur Fysio Alphen bij HCA

Nieuws afbeelding 17-8-2023
Vanaf dinsdagavond 22 augustus is Fysio Alphen weer wekelijks bij HC Alphen te vinden met een gratis inloopspreekuur van 19.00 - 20.00 uur. Ieder lid van HC Alphen is welkom om ons spreekuur te bezoeken.

Bij de start van het seizoen zien wij altijd een piek in het aantal sportblessures. Onderstaande tips willen wij jullie meegeven, met deze tips in je achterhoofd kun je heel wat blessures voorkomen.

1. Zorg voor een goede warming-up: Begin elke training en wedstrijd met een dynamische warming-up om je spieren op te warmen en de doorbloeding te verbeteren.

2. Werk aan je algemene conditie: Een goede algehele conditie vermindert het risico op blessures. Werk aan je uithoudingsvermogen, kracht en flexibiliteit, zowel binnen als buiten het hockeyveld.

3. Gebruik de juiste uitrusting: Draag goed passende en beschermende uitrusting, inclusief een goed passende schoenen, met voldoende demping, scheenbeschermers en draag een bitje om je tanden te beschermen.

4. Luister naar je lichaam: Herken de signalen van vermoeidheid, pijn of overbelasting. Rust en herstel zijn net zo belangrijk als training. Een makkelijk vuistregel is hier; spierpijn mag tot 48 uur aanhouden.

5. Bouw geleidelijk op: Begin niet meteen op volle intensiteit als het seizoen begint. Bouw geleidelijk op en laat je lichaam wennen aan de belasting.

6. Werk aan je techniek: Een goede techniek vermindert de kans op blessures. Werk aan je schiet-, passeer- en dribbeltechniek om onnodige krachten op je lichaam te voorkomen.

7. Strek en koel af: Neem na elke training of wedstrijd de tijd om te rekken en af te koelen. Dit helpt de flexibiliteit te behouden en helpt bij het verwijderen van afvalstoffen uit de spieren.

8. Bezoek onze praktijk of het inloopspreekuur: Als je twijfelt over je klachten of als je een blessure hebt, raadpleeg dan een fysiotherapeut of andere gekwalificeerde professional voor advies.

Zorg naast bovenstaande punten ook altijd voor voldoende slaap en energie!  
Blessurepreventie is van groot belang, dus neem deze tips serieus om een succesvol en blessurevrij hockeyseizoen te hebben.

Video


Contact


Adres
Olympiaweg 3,
Sportpark Zegersloot,
2406 LG Alphen a/d Rijn
(0172) 475903
[email protected]

Postadres
Postbus 8,
2400 AA Alphen a/d Rijn