Nieuwsbericht
9ahjdrkn.png Buiten.jpg
Communicatie

Maarten: "Opvolger gezocht"

Nieuws afbeelding 18-6-2024
"Begin december heb ik binnen het bestuur aangegeven per direct te stoppen. Een weloverwogen besluit, ondanks dat ik de functie met enorm veel plezier, passie en af-en-toe natuurlijk ook de nodige frustratie heb uitgevoerd. Ik blijf de niet-bestuurlijke werkzaamheden voortzetten in het belang van de club en alle leden, maar we zijn op zoek naar een vervanger die mijn taken kan overnemen!

Ik neem met een trots gevoel afscheid van de functie en kijk terug op een paar bewogen en bevlogen jaren waarin ik te saam met mijn mede commissieleden, Riek, Ria, Robert-Jan, Bart, leden van de club en de ouders van leden leuke initiatieven heb kunnen ondersteunen en realiseren, zoals bijvoorbeeld  het maximaal doch beperkt door-hockeyen van de jeugd tijdens de corona jaren (om 6u in ochtend de club en luchthal openen…), de realisatie, op- en afbouw van de luchthal, een nieuw kassasysteem, de aanleg van een technisch oefenveldje, bediening van de lichtmasten via een app, een paar flink efficiency slagen doorgevoerd en als klap op de vuurpijl de organisatie van een waanzinnig leuk en super geslaagd slottoernooi voor de trimmers uit onze regio.

Als bestuurslid ben ik medeverantwoordelijk voor het ontwikkelen en uitvoeren van een meerjarig strategisch beleid. Echter de wijze waarop de accommodatie commissie de afgelopen jaren is georganiseerd maakt het vrijwel onmogelijk om bezig te zijn met een meerjarig strategisch beleid: de dagelijkse beslommeringen maakt dat je veelal adequaat en ad hoc moet reageren. Waardoor er weinig tot geen tijd overblijft om een duidelijke visie op papier te zetten voor de aankomende 5 tot 10 jaar.

Om te voorkomen dat mijn opvolger (m/v) niet dezelfde ‘fout’ begaat heb ik in het bestuur aangegeven dat het beter is om met meerdere, kleine teams (commissies) onder de functie van het bestuurslid te gaan werken. Vele handen maken immers licht werk, vrijwilligers kunnen doen waar ze goed in zijn, wat ze leuk vinden om te doen en bovenal leuk vinden om samen te doen! Ook zijn de werkzaamheden beter te ‘behappen’ als de accommodatie commissie wordt ‘opgeknipt in kleinere teams. Het bestuur heeft besloten om meerdere functies open te stellen om dit te kunnen bewerkstelligen.

Dat betekent dat wij naast de functie van bestuurslid op zoek zijn naar meerdere vrijwilligers voor verschillende klussen, zodat het clubgebouw volgend jaar niet instort, de bar blijft draaien, het terrein en de velden er piccobello blijven uitzien, kapotte Wc-brillen vervangen worden, het afval wordt verzameld en wordt opgehaald en de luchthal er volgende seizoen ook weer staat! Niet pas vanaf volgend seizoen, maar wij zoeken vrijwilligers die nu al ‘rustig’ kunnen starten om zodoende een goede en gedegen overdracht te realiseren".

Maarten Lems

Noot van het bestuur: 
De bestuursleden (Sandra, Ronald, Teddy en Steffelien) vinden het heel jammer dat Maarten is gestopt. Maarten is een fijn collega-bestuurslid geweest en we hebben met elkaar veel werk verzet. Wij zijn heel blij dat Maarten tot de dag van vandaag nog ontzettend veel voor HCA doet. Dat waarderen wij enorm!!! Maarten je bent een topper!

Video


Contact


Adres
Olympiaweg 3,
Sportpark Zegersloot,
2406 LG Alphen a/d Rijn
(0172) 475903
[email protected]

Postadres
Postbus 8,
2400 AA Alphen a/d Rijn