Nieuwsbericht
9ahjdrkn.png Buiten.jpg
Communicatie

Robert Jan: "Begonnen als jeugdtrainer en nu teammanager Heren 1"

Nieuws afbeelding 1-7-2024

Wie kent Robert Jan niet? Robert Jan is een bekend gezicht voor velen, vooral vanwege zijn directheid en zijn vele aanwezigheid op de club. Maar als je hem beter leert kennen, zie je snel meer van wie hij echt is.

Vanaf zijn elfde levensjaar is Robert Jan al te vinden op onze club. Zijn betrokkenheid bij de club werd al snel duidelijk toen hij op twaalfjarige leeftijd begon met het geven van trainingen aan de Hummels. Deze stap was voor hem vanzelfsprekend; hij leerde de jonge spelers het spel zonder daarvoor een vergoeding te verwachten. Zijn vroege start als trainer is een prachtig voorbeeld van hoe jeugdleden meer dan alleen spelers kunnen zijn; ze kunnen ook vormgevers zijn van onze clubcultuur.

Ouders speelden een cruciale rol in dit proces door hun kinderen aan te moedigen om actief bij te dragen aan de club. Deze steun is cruciaal voor de groei van zowel de spelers als de al gehele club cultuur. Aan het einde van elk seizoen werden de inspanningen van de trainers zoals Robert Jan erkend met een cadeaubon van Intersport, destijds ter waarde van 25 gulden, als blijk van waardering voor hun harde werk en toewijding.

Toen Robert Jan in de B-categorie speelde, werd hij onderdeel van het jeugdbestuur dat niet alleen als klankbord voor de jeugd diende, maar ook uitblonk in het organiseren van feesten. Robert Jan's inspanningen reikten ook tot het Dubbel B-toernooi dat aanvankelijk werd georganiseerd door Otto van der Pluijm en Bram van den Boom om meer activiteiten te bieden voor de oudere jeugd. Hij hielp met de organisatie en nam samen met Lillian Muetstege en Ria Heimans uiteindelijk het stokje over. Dit toernooi is nu uitgegroeid tot een groot evenement met dit jaar 31 teams, wat neerkomt op ongeveer 530 deelnemers inclusief begeleiding.

Zijn enthousiasme leidde tot een aanstelling in de toernooicommissie, waar hij beschikbaar was om anderen te helpen met de organisatie van toernooien. Het familietoernooi dat hij samen met Lillian en Ria begon, is een ander hoogtepunt.

Zijn rol binnen de club bleef zich uitbreiden; met zijn horeca-ervaring werd hij door Bart Verburg gevraagd om samen de barcommissie te leiden, waarbij hij uiteindelijk alle verantwoordelijkheden overnam en zorgde voor een vernieuwd drankassortiment. Denk maar eens terug aan het Veltens bier.

Naast zijn rol in de feestcommissie, is hij ook de teammanager van Heren 1 en een speler van Heren 3.

Na vele jaren van inzet voor de club heeft Robert Jan besloten om te stoppen met alle commissies, behalve zijn rol als teammanager van Heren 1, dit zal hij blijven doen. Hij zal nog aan blijven om zijn opvolgers te ondersteunen en hoopt dat er snel nieuwe vrijwilligers opstaan om al zijn taken over te nemen.

Robert Jan's verhaal is een inspirerend voorbeeld van de impact die één persoon kan hebben binnen een sportgemeenschap. Laten we dit voorbeeld volgen en samenwerken om onze club een bloeiende plek te maken waar iedereen zich thuis voelt en waar iedereen een belangrijke rol speelt.

Video


Contact


Adres
Olympiaweg 3,
Sportpark Zegersloot,
2406 LG Alphen a/d Rijn
(0172) 475903
[email protected]

Postadres
Postbus 8,
2400 AA Alphen a/d Rijn